Artikler

Artikel i ‘Artisten, Februar 2015

Oh skræk. Scenen!

Lider du af sceneskræk? Så er du ikke alene. I større eller mindre grad har tre ud af fire musikere oplevet det. Guitaristen David Rosenkilde har haft skrækken med på scenen. Han har også sendt den ud igen

– Af Lone Nyhuus

Læs hele artiklen her


 

Artikel i Musikeren, januar 2005

Fra angst til glæde
Sceneskræk og præstationsangst. To tabuiserede ord, der ikke åbent bliver talt om musikere imellem, men som alligevel har indflydelse på mange musikeres liv og hverdag. I forbindelse med novembermåneds skriverier i de danske aviser om klassiske musikeres brug af beta-blokkere pga. det pres musikerne dagligt oplever, fortæller psykolog Inger Murray om alternativer til beta-blokkere, og hvordan man selv kan håndtere sceneskræk og præstationsangst.

– Af Karen Bendix

Læs hele artiklen her


 

Musikere kan også være bange

Musik magasinet “Line Out”, november 2004

Og det sker ofte, når vi skal på scenen. Frygten kommer ikke ude fra. Vi skaber den selv, og derfor kan vi også selv slippe af med den. Musikerpsykologen Inger Murray kommer med nogle bud på, hvordan.

– Fortalt til Janne Hovmand Storm

Læs hele artiklen her


 

Musikersundhed, januar 2012

Inger Murray underviser musikere og studerende i mental træning, bl.a. andet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Der er mange professionelle musikere, der kæmper med præstationsangst, stress før koncerter og lavt selvværd, når de konstant skal præstere det ypperste. Rundt om på nogle konservatorier kan man tilvælge fag i mentaltræning. Et meget vigtig og centralt fag, mener Inger Murray, der er cand.pæd.psych. Hun arbejder med individuel terapi til musikere og afholder bl.a. workshops på Royal Academy of Music i London og underviser på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Vi har stillet hende seks spørgsmål om musikere og mentaltræning.

– Af Karen Bendix

Læs hele artiklen her


 

Bag scenen, november 2014

I serien ’Bag scenen’ besøger KLASSISK en række af de mange medvirkende i musiklivet, der aldrig selv sætter deres ben på koncertscenerne.

Musiker-psykologen Inger Murray har taget kampen op mod musikeres sceneskræk og præstationsangst

– Af Malene Wichmann

Læs hele artiklen her